InfoShare AntiScam

Antiscam => Erfaringer med it bondefangeri => Emne startet af: admin efter Aug 23, 2019, 10:11 am

Titel: CEO fraud
Indlæg af: admin efter Aug 23, 2019, 10:11 am
Der har været flere eksempler på, at forbrydere har haft held til at få udbetalt enorme beløb ved at bruge CEO fraud: En regnskabsmedarbejder får en mail fra sin direktør om at der skal overføres et stort beløb til en konto i forbindelse med investering i en anden virksomhed. Og det skal gå hurtigt og gerne uden at for mange får oplysninger om det. Og hvis ikke de administrative procedurer for den slags indeholder bare en lille smule sikkerhed, så kan det tilsyneladende gå galt.
BT har en historie fra Patent og Varemærkestyrelsen her: http://www.bt.dk/danmark/skandalesag-i-staten-ledende-medarbejder-snydt-af-nigeria-mail-overfoerte-67-mio.- (http://www.bt.dk/danmark/skandalesag-i-staten-ledende-medarbejder-snydt-af-nigeria-mail-overfoerte-67-mio.-)
DR har en historie om to danske afdelinger af internationale firmaer, der er blevet franarret i alt 140 mill kr her: http://www.dr.dk/nyheder/indland/danske-virksomheder-franarres-millioner-af-falske-topchefer (http://www.dr.dk/nyheder/indland/danske-virksomheder-franarres-millioner-af-falske-topchefer)