Sep 26, 2020, 03:42 pm

Nyheder:

SMF - Just Installed!


Nylige indlæg

Sider1 2 3 4
1
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: "Der er fundet virus på di...
Seneste indlæg af Askmeoffers - Aug 06, 2020, 08:21 am
Hello,

NEVER CLICK ON Unsolicited ADS ON WEBSITES. If you meet someone who understands what they're thinking about and who's welcomed them farewell.

Thanks,
Madhu

2
Erfaringer med it bondefangeri / Opringning fra ukendt nummer
Seneste indlæg af admin - Nov 25, 2019, 10:58 am
Du modtager et opkald på din telefon, og der lægges på inden du kan nå at svare. Du er nu fristet til at ringe tilbage for at finde ud af hvem det var. Men hvis det er et ukendt nummer, særligt et ukendt udenlandsk nummer, så gør det ikke: Der er risiko for at du ringer til et betalingsnummer, så du kommer til at betale for både opkaldet og hvert minut, som den du ringer til, kan lokke dig til at beholde forbindelsen. Og for visse udenlandske numre, kan det være en voldsomt høj minutbetaling. Der findes også danske betalingsnumre, som fx 905xxxxx, hvor opkaldet koster 150 kr. Se fx oversigten her https://stofa.dk/telefoni/minuttakster.
Du går selvfølgelig ikke i fælden, men har dit barn en mobiltelefon, så er det måske en god idé at få den spærret for opkald til udland og betalingsnumre.
3
General Discussion / Test
Seneste indlæg af klw - Aug 23, 2019, 11:55 am
123
4
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: "Der er fundet virus på di...
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:19 am
At du stoler på den side, som du selv er gået ind på, er ikke nogen sikkerhed for noget som helst. Fx sælger en del aviser deres internetudgavers annonceplads via eksterne bureauer og for et par år siden havde det bureau, som bruges af Jyllands Posten, Ekstra bladet m.fl. lukket ind af skidderikkerne ind i klubben. Ikke godt.
Andre eksempler kan være sider, der er hacket: I 2010 var det webhotel, der blev brugt til booking af mange italienske hoteller blevet hakket, så man "bookede" lidt mere end man regnede med - i den situation overser man jo nemt at der kommer et ekstra spørgsmål om "sig ja for at fortsætte".
Også for nogle år siden var stadion-hjemmesiden for det stadion, hvor der skulle spilles Superbowl blevet hacket (Selve Superbowl siden var nok for godt beskyttet).
5
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: "Der er fundet virus på di...
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:19 am
Et simpelt sikkerheds-kneb: Hav altid to brugernavne på din PC. Det brugernavn, du bruger til dagligt til fx at surfe rundt på Internettet skal være en Standardbruger uden administrative rettigheder. Så kommer du ikke så let til uforvarende at give fjendtlige programmer lov til at blive installeret.
6
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: "Der er fundet virus på di...
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:19 am
Hvad var det så, du skulle huske? KLIK ALDRIG PÅ UOPFORDREDE ANNONCER PÅ HJEMMESIDER. Med mindre du kender nogen, der ved hvad de snakker om og som har sagt god for dem.
7
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: Billige "guld"-smykker
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:18 am
En af mine kolleger stod på en tankstation da manden i nabobilen spurgte om ikke han ville have en rigtig billig habit. Han var tøjrejsende, færdig med sin rute og skulle nu bare af med sin prøvekollektion. En habit til 100 kr var da billigt og lige som han var ved at sige ja tak til det blev han tilbudt endnu en habit - den var så godt nok lidt dyrere, men alligevel: to flotte habitter til 1000 kr var stadig billigt. Da tilbuddet kom op på tre habitter var det, at min kollega kom i tanke om, at han slet ikke manglede habitter. Han fik så aldrig afklaret om tøjet var af dårligere kvalitet, end det så ud til, eller om det var tyvegods.
Verden fungerer altså lettest, når vi kan have tillid til hinanden. Og det er vi så vant til, at vi nemt kan glemme, at den tillid også bygger på nogle forudsætninger. Fx at man efterfølgende kan kontakte den, man har købt en vare af, hvis det viser sig, at der er noget galt med den og at man i den situation har nogle rettigheder. Jeg gad i øvrigt nok vide, hvad en superliberalist gør i den situation - han er jo modstander af enhver for for statslig regulering, så han må vel bare trække på skuldrene og håbe at ingen opdager, at han er blevet røvrendt  ;D
8
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: Russisk date scam
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:18 am
9.4.15 kl 21 viser DR1 Kontant et program om problemet:
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/Kontant/2015/04/08/113247.htm
9
Erfaringer med it bondefangeri / Sv: Nøgenbillede afpresning og...
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:17 am
HUSK HUSK HUSK: Er et billede først på internettet, så kan det ikke slettes igen - det kan løbe verden rundt på kort tid og blive kopieret masser af gange. Så lad nu være med at uploade / sende / gemme intime billeder på nettet!!!
TV2 har en historie om det i nyhderne d. 17.4:
http://nyhederne.tv2.dk/2015-04-17-tildes-intime-foto-er-stadig-paa-nettet-dommen-saetter-ikke-punktum
10
Erfaringer med it bondefangeri / Gratis billetter og gevinst i ...
Seneste indlæg af admin - Aug 23, 2019, 10:16 am
Pas på med tilbud om "gratis det ene og det andet" og "deltag i lodtrækning om iPhone" og gå ikke ind på hjemmesiderne uden at have tjekket dem først. Seneste eksempel fra Facebook er "to gratis billetter fra Norwegian i anledning af deres fødselsdag", som leder til en hjemmeside norwegian-danmark.com, som intet har med flyselskabet at gøre. Forvent ikke at Facebook gør det fjerneste for at bremse illegale aktiviteter på deres platform. I det konkrete tilfælde leder 3 enkle spørgsmål videre til et FB login og en masse "fb-kommentarer" fra folk, der har vundet billetter. Hvis du logger ind på din FB konto, så er det mere end sandsynligt, at dine FB login oplysninger bliver stjålet ved den lejlighed.
Sider1 2 3 4