Sep 22, 2021, 08:22 am

Nyheder:

SMF - Just Installed!


"fup"- mails

Startet af admin, Aug 23, 2019, 10:05 am

« forrige - næste »

admin

Mon ikke de flest allerede er opmærksom på, at man skal være forsigtig med mails, som man ikke kender afsenderen af?

Problemet er bare, at fup-mails i højere grad sendes under kendte navne - den seneste, som jeg er stødt på, er fra "Nets", men har tidligere modtaget fra "Nordea".

Indholdet er altid det samme: dit visa-kort er spærret og vi skal bruge dine oplysninger til at lukke det op igen.

Heldigvis er disse mails stadig i et særdeles ringe og temmelig ukorrekt dansk, så de er lette at spotte - selv for forholdsvis uerfarne.

admin

Den generelle regel: SKAT, Nets og diverse pengeinstitutter (incl. fx American Express) vil ALDRIG sende mails hvor du skal klikke på noget i mail'en. Der vil være tale om en vejledning som forklarer at du skal gå ind på deres egen hjemmeside.
Jeg er ikke helt sikker på, at det samme altid gælder track'n'trace oplysninger fra fx UPS, GLS, m.v., men som hovedregel skal du ikke klikke på noget i en mail.
Bemærk også at den henvisning du kan læse i en mail ikke nødvendigvis er den samme henvisning, som udføres når du klikker: Den der udføres er "gemt" nedenunder teksten og for at se hvor den går hen skal du (som regel) nøjes med at pege på teksten (UDEN at klikke) og så læse henvisningen nede i nederste venstre hjørne - metoden kan variere for forskellige mailprogrammer.
Teksten i mail'en kan altså godt sige "www.skat.dk" men henvisningen i virkeligheden går til "www.forbrydersyndikatet.as/jegskalkommeefterdig.exe";