Police scam eller Ukash afpresning (Ransomeware)

Startet af admin, Aug 23, 2019, 09:53 am

« forrige - næste »

admin

Du har været så uheldig at klikke på et eller andet, som du i den grad ikke skulle have klikket på og nu er det eneste, din PC vil vise et stort skærmbillede fra FBI eller Den danske rigspoliti eller lign: De har fundet børneporno på din PC og den er nu låst indtil du betaler bøden via betalingsservicen Ukash. Det er utroligt at disse forbrydere ikke kan fanges og sættes fast, men det er måske viljen, det kniber med.
Jeg har fjernet den nogle gange og her er 3 gode råd:
1: Klik aldrig på en vedhæftet fil i en mail, hvis ikke du forventer at modtage en vedhæftet fil - ikke engang hvis den er fra nogen, du kender.
2: Opret en ekstra bruger på din PC, så du kan logge ind med andre brugeroplysninger, hvis din almindelige bruger bliver låst. (Og lad din "almindelige bruger" være netop det: Ingen administrator-rettigheder)
3: Hvis det er gået galt så får du nogen gange eet forsøg til at starte PC'en i fejlsikker tilstand (F8 under opstart) og herefter skal du som det første køre Systemgendannelse til en dato før problemet opstod og dernæst hente (det kan være nødvendigt at hente via en anden PC) og starte Malwarebytes - den har jeg haft bedst resultater med. Men Ukash virus'en er sikkert ikke alene, så kør Malwarebytes nogle gange. Du kan også finde opskrifter på fjernelse af denne virus på nettet, fx http://malwaretips.com/blogs/remove-police-trojan/